#Tutorial Makeup1: Cara Memakai BB Cream

Nie adalah tutorial pertama mekap pasal cara nak pakai BB cream... Sekarang trends terbaru adalah pakai BB Cream sebagai asas mekap. Kalau dulu ramai yang suka pakai foundation ataupun concealer. Tapi skang bb cream lagi ok daripada foundation ataupun concealer. Fungsi dye sama jer macam dua2 tue tapi bb cream nie lebih kepada alas bedak + concealer laa... 


Hari tue masa pergi watson, aku dapat beli bb cream maybeline pada harga RM1 jer. Murah punya pasal terus beli sebab aku ada watson's membership card. Hehehe... Untung-untungg.... Jadi pergilah apply watson card,ok...


Bb cream nie dalam bentuk cecair. Jadi amat sesuai tuk mereka yang kulit berminyak.. Jom pelajari cara-cara memakainyaa...





Ada beberapa step yang korang kena buat untuk dapatkan hasil yang terbaik. Tapi sebelum tue, pastikan korang kena panaskan dulu bb cream tue dengan letak sedikit jer dekat hujung jari telunjuk, dan kemudian panaskan ia dengan cara gosokkan di telapak tangan. Seterusnya sapukan pada seluruh wajah. p/s: letak sedikit jer taw....

Langkah seterusnyaa....

  1.  Picitkan sedikit bb cream pada hujung jari telunjuk
  2.  Gunakan jari telunjuk( tangan lagi satu) untuk titikkan pada spot2 di wajah( seperti tertera di gambar
  3. Bahagian bawah mata paling penting sekali. Sapukan dengan cara olesan memanjang dari dalam mata ke luar.
  4. Kemudian, buat sapuan di spot2 itu dengan cara sapuan ke bawah menggunakan jari..
  5. Untuk dapatkan kesan yang lebih drastik dan untuk ratakan bb cream tue, sila gunakan span yang lembut,k. Lau boleh pakai span yang ley serap air dan bukan span yang jenis kain tue. Buat sapuan secara membawah....
  6. Akhir sekali, sapukan bedak kompak anda dengan cara yang sama jugak, sapuan menghala kebawah.


Sangat suka dengan bb cream maybelline neaa... Tak berminyak dan tak melekit. Tahan lama plak tue... Sebelum nie pakai liquiq faundation dr SG...Skang nak beralih pada bb cream maybelline (siap promote lg..hahaha)...





**langkah2 nie ley juga digunakan untuk pakai foundation n concealer. sbb mengapa kita kena pnskn dulu bb cream sblm sapu kt muka sbb nak pastikan lapisan tue tahan lbh lme...

Gadis Biru vs Merah Jambu...

Hehehe.... Lawa tak aku punyer blog yang baruu?? Biruu maaa.... Saya suka saya suka( tiru watak budak cina dalam upin&ipin). Suka giler dengan layout nie walaupun amik daripada suggestion blog jer. Malas nak cari... Skang tengah mengumpul koleksi barangan peribadi kaler biru. Ngeh ngeh.... Saya giler dengan warna biru... Nak kawen nanti nak tema warna biru pinkk... Hehehe... Jangan tiru,ok!! Dah cop awal-awal... 


Antara koleksi barangan peribadi aku yang berwarna biru adalah wallpaper laptop, mechanical pencil, beg lappy tersayang, peralatan tulis, bekas-bekas makanan, cadar katil, kasut dll... Hehehe.. Setakat nea tue ajer kowtt... Tapi bakal menyusul lepas neaa ok....  Header blog pun nanti nak tukar kepada warna biru jugak...


Mak ayah dan family semua dah taw yang aku nie peminat tegar kaler biru. So awas pada mereka-mereka yang cuba amikk warna nie (dlm kalangan family aku jerlaa). Tapi aku selalu ada masalah kalau nak cari pakaian warna biru sebab susah kowt nak cari pakaian yang betul-betul cantik warna birunyaa...  Betul tak?? Damnn.... Lepas nie lau nak shopping, nak cari baju kaler biru jugakk.. Huhuhu...

Selalunyer mest kita dengar girl2 kat luar sana yang obses giler dengan kaler pink... Semua benda nak kaler pink. Kat sini aku ada kenal sorang akak yang giler pinky.. Nama gelaran dia kat sini pun pinky... Hahaa.. Bayangkan setiap hari pakai baju kaler pink. Semua barang dia kaler pink. Ada kawan yang masuk bilik dia cakap, berpinar-pinar mata sebab dekorasinya pun warna pink... Adoiii... Tak bosan ke kak asyik pakai kaler pink jer.... Aku yang suka kaler biru tak ada lah obses sangat pun dengan warna biru sampai setiap hari nak pakai pakaian kaler biru. Jemu jugak... Nak jugak pakai baju kaler lain... Kereta dia pun dia hias dengan dekorasi kaler pink. Cuma skang kereta dia kaler hijau. Mungkin tunggu masa jer nak tukar kepada warna pink... Hahaha... Susah betul ada orang camnie erkk... Sape suka kaler pinkk??? Dont be too obsessed,yupp....

Bangkit Daripada Kelukaan Hati



Okess... Ditinggalkan lagi sekali buat kesekian kalinyaa... Hahaha.. Tak malu betul aku an.. Dah orang tak nak, aku lak terhengeh-hengeh nak kan orang tue balik. Mungkin dah kena tamparan baru sedar kowt yang aku nie dah bertepuk sebelah tangan. Dulu yealah orang tue sayang kat kau. Skang mungkin dah hilang... Sedarlah sikit wahai Cik shimaaa.... Tensen tol lah kapel2 nea... Tapi hati aku sedikit terubat bila baca satu entry kat blog neaa. : 




Seronok baca tentang pendirian dia kenapa dia memilih untuk masih lagi membujang... NO COUPLEx2... Umur dia baru jer 21 tahun tapi sudah punya pendirian sebegini. Waaa... Tabikk springg la kat aabg neaa... Hehehe... Nak tahu lebih lanjut, pi lah terjah blog Kamal Effendi. Klik kat banner tue. Dan seterusnya aku pergi terjah ke blog The Kiz's Garden... Godek punyer godek kat blog dye, terjumpa laa satu entry yang ley dijadikan kata azimat.. Kata2 azimat ke?? Kompetitif vs Affiliative. Apekah tue?? 

Sedikit review pasal perbandingan ini adalah sifat antara pasangan lelaki dan perempuan dimana lelaki lebih dominan kepada kompetitif. Maksudnya lelaki nie lebih kepada sifat tak mo mengaku kalah, kurang gemar bercakap mengenai perasaan mereka pada pasangan masing-masing. Perempuan pulak bersifat affiliative yang lebih kepada gemar meluahkan apa yang mereka rasa, apa yang mereka rancang dan sentiasa meminta diberi perhatian oleh pasangan masing-masing. Bagi pandangan aku plak dan atas pemerhatian aku, memang betul pun. Lelaki kurang gemar bercakap tentang perasaan mereka. Pada mula-mula perkenalan ajer bersemangat...Nak dapatkan lebih maklumat, pi lah terjah blog nie The Kiz's Garden... Orangnyer cumel2 jer... Hehehee...





Thanks pada kedua-kedua bloggers kat atas sebab sudi kongsikan maklumat berguna nea... Pe yang aku tulis nie hanyalah sebahagian sahaja. Jadi for more infomation, plzz rajin-rajin kan diri anda meng'checkout' blog dorang. Disamping dapat ilmu, korang boleh tambahkan kenalan... =)



1st SEGMEN | Jom Follow Ramai-Ramai |



 Dah agak lama tak join mana-mana segmen tambah blogger... Ake nie dah lah jarang pergi blogworking blog orang, Tue yang follower cket tue...Hohoo... Okess... Nak update blog tak taw nak citer pasal apew. Jom lah join lagu segmen 'Jom Follow Ramai-Ramai' by Budak Kechik... Just klik banner kat atas jer. Syarat-syarat :


> Terbuka kpd smua warga blogger
> Follow blog izah klu nk :)
> Buat post tntg segmen ne dan letak link anda kat comment box
> Buat entry tajuk 1st SEGMEN | Jom Follow Ramai-Ramai |
> Jangan lupa letak banner kat ats tuh
> Tag kwn2 anda (klu kmu nak larh)


K, interested???? Jom sama-sama join untuk tingkatkan lagi pengikut2 kamo... 

Bufday Suprise: Bufday Yang Paling Bermakna

6 Disember 2011


Waaaa... Dah nak masuk seminggu da bufday aku... Cepatnyer masa berlalu. Dan kirenyer dah seminggu lebih dah aku dah clash. Okess... Xmo cerita pasal si dia. Tak mo ingat langsung. Memandangkan pada 30hb Nov tue bufday aku, jadi hujung minggu hari tue aku dah membuli kawan2 baik aku tuk belanja aku. Ha ha ha(gelak shin chan jap)... Alaaa... Sekali sekala jer kowtt... Tapi aku tak paksa pun, dorang jer yang willing nak belanja. Mula-mula destinasi pertama cadangnya nak pergi The Mines jer. Malas lah nak pergi jauh-jauh. Tapi si Ayie nie lak kata dah boring pergi The Mines.. Konon-kononnya nak tukar selera, jadi pergilah Mid Valley... 


Lam duk menunggu tren tue, tetibe muncul lak idea nak ajak kawan2 seperjuangan, sekampung yang len tuk sama2 hang out... Contact punyer contact, tak dea yang free... Jadi bertiga lah yea bersama Cik Sabariah@saba dan jugak Si Ayie. Sampai dekat Mid lam kul 11.30 pagi. Hajat hati nak makan Mcd tapi blom pukul 12 lagi. So pe lagiii.... Mik gambar!!!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

Okess... Kita mulekan dengan sesi perkenalan..Hiks3...


nama shima...umur tettt...status baru berceraii  =p

nama sabariah@saba...umur tettt...statuss tett... pelajar upm(baju upm tue...hik3)

lelaki dye sorng jer...nama ayie.. status bujangg....available lg erkk..he3

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ 


 Dah masuk lunch time tue barulah kitaorang pergi order makanan.. Kali nea cik saba yang belanjew... Sebab masa tue seat semua pun dah penuh, jadi kami buli ayie tuk jaga seat tue sementara kami pergi order.. Hehehe... Alaaaa... Lady first kan? Hahaha... Lepas dah siap tue, barulah giliran si ayie pergi order...

Tunggu punyer tunggu, lama jugak ayie pergi order... Kami makan dulu sebab perut dah lapar.. Hakhak~~~

~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~  ~ ~  ~ ~ ~ ~~ ~ 

kentang y berterabur tue sye punyer..hak3....

tunggu ayie lmbt sgt, makan fun fries dulu...tabur lada hitam byk2...sedaappp~~~

ok...fun fries saba pun da hbes...tunggu ayie pnyer psal..haha...ba! tue muke bosan ke muke mgntuk??hoho

 
ok...ayie da pun sampaii....

dua2 still single lg..hak3...ada mau??

ok..y seblh kiri tue single n sblh knn 2 pun single jgk but not available!!hahaa.....



 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~  ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~  ~ ~ ~  ~ ~ ~

Okesss... Gambar yang kat atas nea nak kasi besar2 cket... Cuba teka yang nea sape punyer?? Haaa... Banyak giler sos dye rembat. Kalaulah ada seratus orang camneaaa, memang bankrupt la... Lebih-lebih lagi orang yang kemudian daa tak dapat makan sebab stok sos da hbess... Ayie ayiee... 


 Dah siap makan tue, hajat di hati nak tengok wayang... Konon-konon nak tengok cerita OMBAK RINDU... Sekali pergi tengok orang duk beratur panjang gilerr.. Fuuhhh... Memang cancel terus lah... Agak terkilan sebab tak dapat tengok wayang dan tak ada peluanglah ayie nak belanjew aku tengok wayang. Sebelum tue dye dah willing dah nak belanja aku tengok wayangg.. Huurrmmm... Mesti ramai yang cakap aku nea kaki bodek,an.. Mintak orang belanja macam-macam....Huisshh... Dorang yang nak belanjew aku,k... Tak jadi tengok wayang, ayie nak belanjew aku mam kek. Tapi memandangkan perut dah kenyang giler, dah xde selera dah nak makan ataupun tapau bawak balikk...

 ~ ~ ~ ~  ~ ~  ~ ~  ~ ~  ~ ~ ~ ~  ~~

 Daaahhh... Malas dah nak upload gambar.. Memandangkan hari krismas dah nak dekat, punyer lah ada sale.. Murah2 lak tuee... Tapi just tengok dari jauh jealaaa... Kaki pun da cramp sebab asyik berdiri dan berjalan jer.. Maklum ler Mid tue kan besar.. Ramai orang lak tue...

K.... Tuk sabariah thanks banyak2 sebab belanja mam Mcd hari tuee... Full perut aku masa tue... Mam lak Mc Flurry... Waaa... Best3!!! Skang dah ase teringin nak mam french fries mcd... Ayie.. Thanks jugak sebab ikowt kiteorang hari tue even hanya ko sorang jer lelaki... Tak pasal-pasal jadi bodyguard... Hehehe...

Thanks jugak kat kengkawan yang sambut bufday aku pada 30hb Nov tue... Aku rasakan tahun dan kali nealah bufday aku disambut sampai macam tue sekali walaupun aku menerima hadiah yang paling2 sedih sebelum bufday aku tue... Sok hari last call and msj free from celcom.. Tak tahu nak bergayut dengan siapa neaa... Pakwe lak dah xdew.. Hurrmmm~~~

Senyumlah Di Kala Hatimu Dilukai

29 November 2011


•.♥• Senyumlah andai dirimu dilukai •.♥• •.♥• Senyumlah andai dirimu dilupai •.♥• •.♥• Senyumlah andai dirimu dikhianati •.♥• •.♥• Senyumlah andai dirimu ditindasi •.♥• •.♥• Senyumlah andai dirimu dibebani •.♥• •.♥• Senyumlah andai dirimu disakiti •.♥• •.♥•Sesungguhnya senyuman itu menunjukkkan ketabahan dirimu..•.♥•.




Memang hati rasa sakit, pedih bak dihiris sembilu...  Sakit sesangat. Tapi kalau si dia boleh kuat, kenapa tidak aku?? Aku cuba tuk bertahan agar aku tak nampak lemah kat depan mata si dia. Walaupun perpisahan ini aku yang mintak, tapi aku sebenarnya tak cukup kuat. Thanks to my friends, WANI n YANA sebab sudi pinjamkan telinga korang tuk dengar luahan dan kekecewaan aku. Bukan untuk menarik perhatian korang, tapi sekadar tuk luahkan apew yang aku rasa.

Seperti yang si dia mintak dan juga atas persetujuan kiteorang dulu, kami masih lagi berkawan. Tapi secara jujurnya aku masih tak boley terima even sekadar kawan. Mungkin nielah kowt akibat sebab aku tak ikhlas dengan si dia masa mula-mula dulu. Tuhan tue maha adil. Menangis meraung pun dah tak ada guna. Just teruskan hidup, pandang ke depan dan fokus pada study. Dan aku mula terfikirkan QOUTE ini :



''hARGAILah Orang YANg mENciNTAimU kERana PErasaaN DIcinTAi Itu LEbiH bAHagiA dARIpada PErasaAN MEnciNTAi ''


***luka dijari nampak dimata, luka dihati tiada siapa yang nampak...

Hadiah Hari Jadi Yang Paling Menyedihkan

30 November 2011

Selamat hari jadi tuk aku..Hahaha... Syok sendiri jap... Saat nea air mata mengalir lagi.. sedih.. sebab nielah hadiah yang paling besar dan menyedihkan dalam hidup aku. Sehari sebelum bufday, da break up. Semua perancangan dah lari.. Thanks celcom sebab selalu jadi orang pertama yang wish bufday aku. Tak taulah nak bt pew dengan kredit free tue. Seminggu lepas dah rancang da nak call si dia. Tapi skang dah tak tahu nak call siapa. Hurrmmm... Seminggu nea memang call mak jealaa... Kesian kat bear aku jadi mangsa keadaan... Sebelum nie kena peluk jer, tapi malam nea dye kena amukan dari aku. Siyezz aku ase macam tak betul jer malam neaa... Dua assignmnt yang nak kena submit besok pun tak siap lagi. Apelah nasib aku...

Mudah-mudahan Allah permudahkan urusan aku pada hari2 keseterusnya. Biarlah malam nea aku hamburkan segala kesedihan aku pada sistem tak bernyawa neaa.. Thanks to WANI dan Yana sebab jadi peneman aku saat aku sedih... Aku nak jadi kuat macam yana. dye tak menanggis pun depan aku saat dye putus cinta walaupun aku tahu dye sangat terluka. Oh panahan cinta memang menyakitkan. Tetibe teringat plak pada lagu Ezad Exist- Perpisahan Ini. Dulu selalu duk dengar lagu nea p skang dah jadi kenyataan lak.. Aiyooo... Be strong,shima...

Argghhh... Panas lak rasa badan... dahlah..tak nak bagitau lebih.. cuma saat nea memang xdew siapa pun ada kunci even akim hamzah pun yang boley bukakan hati aku kecuali si dia dan Allah s.w.t. Biarlah tertutup sampai bila-bilaa...

Declaring It Is Over...

26 November 2011

Hurmm... Dah lama tak tulis pape kat blog neaa. Nak kata busy sangat sampai tak sempat nak update, tak jugak. Ada jugak masa senggang tuk berfacebook. Rinie ramai student yang balik rumah. Cuti Awal Muharam,kan. Kawan-kawan pun ada yang balik kampuang. Teringin jugak nak balik kampung. Tapi apakan daya, masa dan duit tidak mengizinkan....


Hujan renyai-renyai turun kat kampus UPM. Lenggangnya suasana kampus. Tak ramai orang. Selalunya kalau hari biasa mesti penuh. Seronok pulak jalan sensorang, melalui jalan2 kampus yang sunyi sambil berpayung. Arrgghhh... Rasa romantik pulak... Dan fikiran mula merawang memikirkan si dia. Hurrmm... Terdetik gak rasa hati, perlu kew aku bertahan lagi dengan si dia. Nape dye buat camtue? Kenapa si dia tidak menghormati apew yang aku tidak suka? Aku tahu si dia sudah cuba buat yang terbaik, tapi cuma satu hal itu jer yang aku tak suka. Cuma yang tue ajer yang aku mintak. Bukannya besar mana pom. Tak susah pom. Tetibe jer aku rasa, 'Lelaki kalau dah dapat, memang dye takkan jaga elok-elok. Sebelum dapat, pandai pulak jaga.' Hurrrmmm... Tak tahulah...

Sengaja tadi aku tak ambil bas kampus tuk pergi ke SS. Rasa macam nak menghayati pew yang terdampar kat depan mata. Jarang dapat rasa suasana tenang camtue... Nak-nak tengah hujan renyai-renyai camtue. Terimbas jugak masa kiteorang mula-mula kenal dulu. Kelakar! Tak sangka pulak dalam-dalam aku temankan kawan baik aku pergi dating (ada jugak rakan-rakan perempuan n lelaki yang lain), ada jugak yang tersangkut dekat aku. Hahahaa.. 

Tapiii skangg... Hurrmmm.. Tak tahulah... Dah lah si dia da deactivated fb dye,. Hurrmm... Tak fahamlahh... Mungkin ada hikmah kowtt... Mungkin sempena Maal Hijrah...Memang aku sayang dye tapi agak rasa tercabar bila si dia buat macam tue. SO, i'm just declaring myself that it is over without any words from him. Action saying everything... Thanks for everthing...







***hoping that he'll read this post.actually i still loving him

Salam Aidil Adha, Bloggers~~

6 OKTOBER 2011

Yeaaa... Rayaaa datanggg laaagiiii.... Selamat hari raya aidil adha semua dan selamat menjalani ibadah korban,yeaa... Jom kita sama-sama menghayati maksud di sebalik hari yang penuh makna neaa... Termaksud lah aku yang terpaksa berkorban dari menyambut bersama-sama keluarga kat kampung semata-mata demi menuntut ilmu... Waaa... Cuti cuma sehari jer... Kampung lak kat terengganu. Rasa macam tak berbaloi kalau balik. Hari Isnin cuti, hari Selasa dah mula kuliah. Kelas kul 8 pagi lak tue. Tak pea lah... Berkorban sedikit demi masa depan walaupun dah dua kali aku beraya hari raya haji nie di upm...



Dalam duk sedih2 dengar takdir raya dan jugak baca status kat fesbuk pasal hari raya neaa, tetibe ada kawan hantar mesej cakap nak masak sama-sama tuk juadah pagi raya. Waaa... Terharunyaa... Nasib baik ada rakan-rakan yang terror masak, merasa lah jugak makan rendang ayam dengan ketupat. Ada jugak side dish yang lain. Tak pealah... Sekurang-kurangnya terubat lah sedikit kekecewaan sebab tak dapat berya bersama family di kampung... oKAYY... sELAmAT MEnjalaNI ibaDah koRban yeaa... Dan jangan lupa pagi raya nanti, pergi masjid solat sunat raya. Barulah merasa seket suasana hari raya...


Meninggalkan atau Ditinggalkan???

1 NOVEMBER 2011

Ditinggalkan atau meninggalkan seseorang... Mana satu yang kamu lebih suka? Ditinggalkan pastinya meninggalkan kesan mahupun luka yang lebih dalam jika nak dibandingkan dengan kamu meninggalkan seseorang kerana itu atas kerelaan kamu sendiri. Hurmmm.... Tak perlah... Sebab aku sejak dari dulu lagi dah siapak diri aku dengan kemungkinan neaa... Sebab aku takut yang aku tak cukup kuat nak hadapi kemungkinan nie jika aku terlalu sayangkan dia. Baik bersederhana saja,kan. Itu lebih afdal... Ingat lagi kata-kata nea, 'Mencintailah sesuatu itu dengan seadaanya supaya kamu tidak terlalu kecewa apabila kehilangannya'... Love it! Mencintai tak semestinya memiliki dan dicintai itu dah diberi jaminan yang ia mampu berkekalan. Selalu baca dalam novel yang selalu cakap, perasaan dicintai itu lebih indah daripada perasaan mencintai seseorang kerana orang yang mencintai kita akan sedaya upaya berusaha untuk memiliki kitaa..K, renung-renungkan~~~

Oh! Pencil Case!

28 OKTOBER 2011




walaupun tengah cuti pertengahan sem pun, tapi masih lagi kena siapkan laporan kimia. benci! report kimia sangat leceh! tak seperti menyiapkan report fizik..huhu… I love physicsss…. okayyy… dalam mengeluh pun, nak tak nak kena buat jugak. jadi bermulalah sesi pinjam meminjam alat tulis dengan adik aku. malas lah nak bawak balik pencil case sendiri.. wat berat jer… bukak-bukak pencil case adik aku, lahhh… berapa kerat jer alat tulis dye ada. dah ler pemadam pun pakai pemadam yang seposen tue.. yang selalu budak-budak sekolah rendah buat main tikam…hoho…sangat sadisss…dik, ko da form three daa tapi pencil case ko cam pencil case dak2 sekolah rendah daa…

tapi masa tue adik aku tak ada..solat jumaat… cakap lah kat mak. sedihnya  tengok pencil case adikk…mak pun cakaplah, bukannya adik malas nak beli tapi kawan-kawan selalu pinjam, dan kemudian lupa nak bagi balik dan terus hilang…hoho…lam hati aku,’dik, ko neaa pemurah sangat la..plus lembut’.hehehee….sedap mengata adik sendiri… biasalah budak laki an, dengan kawan bukannya berkira sangat… betul tak?? jadi aku bagilah satu tips berguna bagi mengelakkan kejadian sama berulang kembali..

bagi sesiapa yang masih ingat lah, dulu masa zaman sekolah menengah selalu tag nama pada alatan tulis. ingat lagi tak?? hehehe… memang masa zaman sekolah, sesi pinjam meminjam barang memang tak sah lau tak buat. dorang taw nak pinjam jer, lepas tue lupa nak pulangkan balik. kemudian terus jadi hak milik sendiri… bila kite tanya, ley lak bagi jawapan tak tahu padahal kita nampak dia yang guna. kalau sekali dua tak pe lah, tapi bila da acap kali, tauke alat tulis pun ley bankrap… senang-senang aku pergi kedai, beli cellotape… potong kertas kecik-kecik dan tulis nama kat situ. kemudian selitipkan dekat semua alat2 tulis aku…haaaa… kan senang… bila ada jer yang nak pinjam, aku tak kisah tapi make sure bagi balik. kalau ada yang tak pulangkan, aku check pencil case sorang-sorang…hehehee… bukan nak berkira atau kedekut, tapi lebih kurang cam tue lah…hahaha…berjimat3!!!

jadi aku sarankan kat adik aku, baik buat macam tue jer…senanggg… memang ada tendency nak hilang, tapi probability nak dapatkan balik tue tinggi… naahhhh…. da masuk daa mate moden dengan mate tambah…hohohoo… rindu lak kat zaman sekolahh….

Cyunkk Kamooo

19 OKTOBER 2011

Hoyeaaahhh.... Dah nak cuti pertengahan semester.. Hehehe... Tiket bas dah beli... Waaaa.... Excited nak balik neaaa walaupun balik lambat daripada kawan-kawan yang lain... Balik 24hb... Masa tue ramai dah kawan-kawan yang dah blik kg... Hukhuk... Sedih. Tapi tak pa, tak pa, demi tanggungjawab pada kelab QKP. Hehehe.....


Mohamad Ariq Danialll.... Waaaa... Rindunya kat kamoo, ariq. Dah lama tak kiss pipi ariq, suapkan makan, main-main dengan ariq, peluk-peluk... Nak-nak dengan badan ariq yang montel tue... Best buat bantal peluk. Hehehe... Pipi yang gebu dan putih melepak lak tue. Haiisshhh... Nie yang mokde tak sabaq nak balik neaaa... T kita mam eskrem sama-sama,k.... Miss u very much,ariq~~~


cuba teka siapa saya??hehehe....sayalaaaaahhhh anaaaakkk ultromennn...hak3



'Ibu... Tolak kuat2 ckett...'

Tomeyy tak dye??Omeyy an... Hehehe... Dulu masa dye baby, lagi cute. Rata-rata yang mai tengok mesti tanya n cakap: 

'Aikkk??? Ayahnya mat saleh kew??'

'Putihnyaa dyeee...'

'Kening dengan rambutnya peranglah... Sebijik macam mat saleh...'

'Mata dye kaler grey laa...'


Waaa... Kalaulah anak-anak korang kena puji macam neaa, pe perasaan korang?? Hahaha.... Mesti terover bangga,an? Hohoho.... Nak-nak bila tengok anak matanya yang kaler grey tue.. Waaaa....Omey3!!! Loving it!! Tapi skang mata dye da bertuka kepada warna hazel daaa... Kening dan rambut dye da tak perang lagi daaa... Tak macam masa dye kecik-kecik dulu...



bantal busyuk+masyam dyee...p bak kata ariqq,'Wanggiiii laaaaa...."

Ariq anak buahku yang pertamaaa... Dari dye baby lagi aku duk jaga dye... Buat susu kat dye, dodoikan dye masa nak tidur, potong kukunyaaa... Sama-sama main, mandikan dye... Waaaa... Bestnyerrr... Tapi tue duluu... Skang da besor daaa... Daa tak ley nak manja-manjakan dye sangatt... Nak-nak nanti dye bakal dapat adikkk... Hehehee... Da mule kena panggil abg long daaa....




Nie yang kat atas namanya Fyrass Rayyan Aimansyah... Hahahaa... Jenuh ler nak sebut nama dye. Tak taw laa nape abang aku letak nama dye panjang-panjang. Tapi ada maksud dye taw... Kami panggil dye baby fyrass... Skang umo dye daa setahun 7 bulan. Anak buah aku keduaaa... Omeyy an?? Haiisshh... Nie yang tak sabar nak dapat anak sendiri neaaa.... Opppssss!!! Hahaha... No commenttt~~~





Lupe lak nak gitau. Umor ariq skang da 4 tahun lebih daaa.... 

Cinta Itu Satu Fitrah

15 OKTOBER 2011

Cinta itu merupakan satu anugerah yang dikurniakan oleh Allah s.w.t. kepada umat-Nya. Tapi umat-Nya kini ramai yang menyalah gunakan cinta mereka. Ramai sekarang yang bercinta berlandaskan nafsu dan syahwat. Memang diakui cinta itu memang akan datang tanpa diundang...

Waaaa... Dah macam ustazahhh... Hehehe.. Alhamduliliah skang aku ada membaca buku-buku agama walaupun hanya buku pinjam. Hehehee... Buat memperbaiki mana-mana kelemahan. Sebenarnya aku nak luahkan perasaan aku yang kini dalam dilema. Dan ofkos ler ianya berkait rapat dengan cinta. 

Pernah tak korang jatuh cinta pada seseorang secara tiba-tiba?? Yang pada awalnya niat kita hanya nak membantunya sahaja?? Ya Allah... Aku cuba untuk hindarinya. Tapi ia tetap juga datang walaupun sebenarnya aku dah cuba nak jauhkan. Dan dalam masa yang sama, aku jugak dah ada yang punya. Agak dalam dilemaa...

Aiyooo.... Buat tatapan sendiri dan mereka-mereka yang berkaitan, Cinta itu tak semestinya dimiliki dan memiliki. Ada yang cakap, Perasaan dicintai itu lebih bahagia daripada mencintai. Betol keww?? Hurrrmm... Cuba korang kepalkan tangan kanan korang dan letak dihati korang. Cuba tanya, apa perasaan korang berkaitan C-I-N-T-A.




Seksaan Bagi Orang Yang Meninggalkan Solat

Assalamualaikum tuk semua pembaca. Hari nea rasa nak kongsi sedikit maklumat tentang apa yang aku baca. Dah nampak kan tajuknyer apew. So, meh la kita jadikan mesej ini sebagai renungan bersama. Nie adalah maklumat yang aku dapat dalam buku Gen Q (Generasi Al-Quran Kreatif) mengenai seksaan yang bakal diterima bagi meraka yang meninggalkan solat dengan sengaja.

Bagi mereka yang mengabaikan solat, ada lima belas jenis seksaan; enam daripadanya akan diterima di dunia. tiga ketika di pehujung nywanya, tiga lagi di alam kubur, dan tiga yang terakhirnya di alam akhirat nanti.

ENAM SEKSAAN DI DUNIA
  1. Usianya tiada keberkatan
  2. Dihilangkan tanda-tanda orang soleh di wajahnya
  3. Tiada pahala bagi setiap amalannya
  4. Doanya sia-sia kerana tidak dimakbulkan oleh Allah s.w.t
  5. Semua makhluk di dunia membencinya 
  6. Tidak menerima bahagian daripada doa untuk orang- orang soleh.
TIGA SEKSAAN KETIKA DI PENGHUJUNG NYAWA
  1. Matinya adalah dalam kehinaan
  2. Matinya adalah dalam keadaan yang terlalu lapar
  3. Matinya adalah dalam keadaan yang terlalu dahaga

TIGA SEKSAAN DI ALAM KUBUR
  1. Kuburnya disempitkan
  2. Dibalik-balikkan dirinya dalam bara api yang menyala
  3. Ular yang dinamakan Shajkul Akrak akan menyeksa si mayat sehingga kiamat
TIGA SEKSAAN DI HARI AKHIRAT
  1. Malaikat akan menyeretnya dalam keadaan hina masuk ke neraka
  2. Mendapat kemurkaan Allah swt yang amat hina
  3. Allah swt akan menhisapnya dengan berat yang terus dihumban ke neraka.

Sebagai renungan bersama bagi memperbaiki kelemahan masing-masing. Aku nie pun masih lagi lemah dalam banyak perkara. Jadi kita harus cari jalan untuk memperbaiki kelemahan kita sendiri kan. Jangan tinggal solat,k. Solat itu tiang agama. Kalau kita mengabaikannya, bermakna kita merobohkan agama kita sendiri. =) 




Jom Bertekateki

3 Oktober 2011

Salam satu Malaysia semua... Hari nea rasa nak bagi tekateki lak kat kome-kome yang baca blog neaa. Tekateki nea kawan aku yang bagi semalam. Terpinga-pinga gak aku nak menjawabnyer. 



Okess... Teka teki yang pertama. Simple ajer soalannyer.

1.    BENDA apa kat luar warna kuning, kat dalam kaler hitam?? Hehehe... Jawab jawab... =)

Tekateki kedua lak: 

2.    BENDA apa yang di atas berbulu, di bawah pun berbulu. Tapi bila disentuh ia akan berair?? Cuba tekaa... =)

3.  Tikus apa yang berkaki dua jer?? =)

Tekateki terakhir:

4.   Itik apa yang berkaki dua?? Hehe

Amacam?? Ada yang ley jawab tak semua tekateki neaa... Nak jawapan tak?? HEHE... Baik hati punya neaa...




JAWAPAN: 
1. Bus sekolah yang dipenuhi orang hitam =p
2. Mata
3. Mickey Mouse
4. Semua itik berkaki duaa, yunk.. =p

HAHA... Bila aku dengar ajer semua jawapan daripada kawan aku neaa, ase cam nak sekeh ajer kepala dye. Bodoh punya tekateki. HAKHAK... Tapi kawan aku cakap, semua tekateki jawapan dye memang semua tak masuk dek akal. Betul kew?? Hurrmmm...

SEGMEN 1hari : Tambah rakan blogger


Okesss... Dah lama tak join segmen menambah blogger neaa. Thanks to dila coz sudi jemput ke ruangan beliau. HEHE... Sape2 yang nak join, masih lagi berpeluang. Tapi tarikh tutupnyer malam nie taw. So, cepat-cepat ler korang grab. K,bye~~~ 

Gilak Lama Tak Kemas Kini Blog


Hoho~~~ Gilak lama tak update blog. Sibuk jer memanjang awal-awal semester neaa. Banyak benda lak yang nak kena urus. Makan pun da tak menentu skang neaa.... Dalam tiga minggu pertama neaa, banyak jugak lah aktiviti yang dah terlaksana. Nak tengokk?? Jom scroll kebawah

~
~
~

Diriku dan Kelab QKP









Nie aktiviti pertama kelab aku buat untuk perjumpaan bersama budak2 junior UPM. Aku sebagai senior dorang. Best gak jadi senior neaa. Ley arah dorang buat macam-macam. HAHA. Kiteorang buat beberapa permainan supaya  dapat eratkan hubungan kekeluargaan. Yang penting IT'S FUN,OKAY! Ramai yang bile dengar ajer nama kelab kepimpinan, da fikir negatif. Kata kelab kepimpinan nie boring la, skema la, rasa tak layak la nak join kelab neaa... Tapi ia sebenarnyer salah okay!









Aku da rasa macam hari keluarga lak! Rasa makin rapat lak dengan rakan-rakan kelab yang lain. Nie satu-satunyer kelab yang aku aktif kat UPM neaa... Nak aktif kelab banyak2?? HOHO... Hamba tak mampu la dear... Belajar pun tak menentu skang. Perasan tak, kebanyakan dari kami semua perempuan2,an. HAHA... No comment lah pasal kepupusan kaum lelaki lam kelab niee... =p

~ ~ ~

Seterusnyer adalah sesi bersama-sama rakan baikku, Si Zuera. Kami satu matrik dulu dan juga satu U skang niee... Dye pun sorang blogger gak. Dah lama gilak tak kuo jenjalan dengan dye. Hua hua gak masa keluar dengan dye. 


Kiteorang keluar tengok citer neaa.... Tadaaaa~~~ 



Besaq2 pnyer gambaq~~~ best gilak tgk citer neaa



B-B-G.... Stand for BINI-BINIKU GANGSTER. Memang TIPTOP r  Sheheizy Sam.... Dengan muka slenga dye lagi. Memang satu panggung duk pecah perut duk tergelak-gelak. Aku lau ketawa tahap maksimum, memang erangkat-angkat ler kaki... Siyezzz lawakk... Tapi sebelum tue an, sementara citer nie nak mula, bese ler an ada movie thriller lu. Bapak banyak Sheheizy Sam berlakon. Semua TIPTOP plak tue. Memang kaya  la  engkoo Sheheizy Sam. Yana Samsudin dan Intan Liyana not bad laa.


Nak Tukar No Telefon

3 September 2011

Salam to all bloggers....

Rinie rasa mual cket laa... Kebelakangan nea asyik kena ganggu ajer dengan mamat nea. Mula-mula mesej tue tak ada rasa pape. Tapi bila siap call, mesej siang malam, ajak keluar la, aku jadi rimas lah. Tolonglah jangan nak ganggu masa aku. Aku memang jenis yang tak suka lelaki ganggu masa aku,k. No wonders la still single until  right now. Tak suke3,ok!

Tapi salah aku jugak. Gataiii sangat bagi fon number. Dengan budak-budak sekolah lagi yang duk call. Tak layan kan, nanti merajuk. Dan ada jugak no telefon yang tertera kat fb 2. Tak taw la camner ley tertera lak kat fesbuk 2.

Di Manakah Jodohku??

Selasa, 23 Ogos 2011

Salam satu Malaysia, semuaa... Selamat berpuasa jugakk... Hari nea nak kongsi satu cerita jap. Semalam lam duk bosan-bosan, duk tukar dari satu channel tv ke channel yang lain, tetibe terlekat lak kat satu rancangan ilmiah,nea.  Dekat channel Astro Oasis. Mula-mula dengar sekali imbas jer. Tapi memandangkan penceramah yang duk bercakap tuh, Dato' Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah yang hensem tue, terus duk melekat. Lebih-lebih lagi masa tue, Dato' duk bercakap sal jodoh! Waaaa.... Nie yang nak dengar neaa.. Hehehehe...




Memang Dato' nie ada aura tersendiri lahh... Best syiokk dengar beliau bercakap sal jodoh... Memang dah terpaku dah duk tengok Dato' menjawab soalan2 penonton kat studio tue. Lebih-lebih lagi bila tengok gayanya tue.. Hahahaa.... Tak hairanlah kumpulan Jozan, Si Johan tue selalu buat modal lawak. Hehehe.. Okayy, yang tue tak penting. Yang nak diheboh-hebohkan ialah kata-kata azimat Dato', "80-90% jodoh kita adalah dalam kalangan orang-orang yang terdekat dengan kita". Usah ditanya di mana jodoh kita, sebab semua tue dah termaktub dalam takdir kita. Hanya cepat atau lambat sahaja jodoh kita tue. Jadi kita kena sabar,k.

Berbalik pada kata-kata Dato' tadi, jodoh kita sebenarnyer tak adalah duk jauh-jauh. Mungkin jodoh kita tue pada rakan-rakan kat tempat belajar ke, kat tempat kerja ke, atau mungkin terletak elok dalam hubungan kekeluargaan atau persaudaraan. Contohnyer jodoh dengan sepupu ke, kawan punyer kawan ke, adik ipar punya kawan dan sebagainya. Jadi tugas kam0 skang neaa, perhati betul-betul siapa yang rapat dengan kamo tue, mungkin ada yang simpan hati kat kamo ke... Hehehehe... Renung-renungkan dan selamat beramal!!

Kali Pertama Buat Doodle - Simple But Nice

Oh yeaaahhhh... Setelah sekian lama ingin melukis doodle, akhirnyer berjaya jugakk... Ngeh3... Berkat kesabaran dan usahaku yang mengusha blog2 blogger2 yang lain dan jugak usaha merenggek kat kawan c-ma yang femes tuee. Setelah membodek-bodek kawan c-ma tue, si Yqnq, akhirnya dapat jugak! Hahahaa... Nielah hasilnyaaa.....



Bukan senang taw nak cari idea buat gambar doodle yang omei-tomey tuh. Tapi bila dah dapat idea tue, terus jer tangan lancar melukis. Cantik x doodle yang c-ma buat tue?? Bagi ler pujian cket,ke.. Berjam-jam jugak nak buat bede alah neaa.. Paling mencabar, tang nak warna kan gmbar uh...  Sweet x??? Hahahaha...

Credit to my frenz, Yqnq sebab sudi buat tutorial cm ner nak buat doodle. Lau rasa jeless nak buat jugak, rasa yang c-ma buat nea tak cantik, korang ley cuba try test sendiri laa.... Nanti kita boley kongsi sama-sama,k... Korang ley tinggalkan link entry korang sal doodles nea kat ruangan komen di bawah,k... Komen sekali,k pasal doodle yang c-ma buat neaa... Okayy, tenkiu u all. Muaahhh3!!!

Moga Kesihatan Abah Kembali Seperti Dulu

Jumaat, 19 Ogos 2011


Salam to all blogerss... Hehehee... Dah lama giler tak update blog neaaa... Busy sikit dua tiga minggu neaa. Lebih-lebih lagi bila abah dimasukkan ke wad hospital gara-gara penyakit tibi. Kesian lak bile tengok keadaan abah. Dulu berisi jugak, tapi skang dah kurus. Berat badan pun dah banyak susuk. Dah lima hari abah dimasukkan ke wad hospital dan akan berlanjutan selama 14 hari. Tak taw lah samaada tahun nie terpaksa beraya di wad ataupun kat umah.. Sedihh... Tapi harap-harap abah cepat sembuh. Abah memang ada kekuatan yang tinggi...


Masa dalam perjalanan nak pergi uh, ada laa terdengar lagu raya... Lagu Saloma tuh... Pastu cakap lah kat mak, 'Hurrrmmm.... Dengar lagu raya, macam tak rasa pape pun'. Then kakak lak menjawab,' Memanglah... Sebab ko skang dah ada kat kampung. Tak rasa lah perasaan balik kampung'. Hohoho... Mak lak balas, ' Yeaa r... Dulu duk merantau, tak merasa mana lah suasananyer skang'. Tapi jauh disudut hati sebenarnyer c-ma terfikirkan abah. Dalam keadaan abah yang sakit macam tue, tak mungkin dapat jalan jauh... Sebenarnnyer c-ma dah berangan-angan da taun nie lau boley nak beraya sakan. Nak jumpa saudara-mara kat Kuala Terengganu yang cuma setaun sekali jer jumpa. Waaaaa.... Cedihhh~~~ Tapi c-ma tahan jerlaa... Apa salahnyer berkorban tuk seorang ayah,ann...




nak masuk lawat abah, kena pakai mask lah...takowwt berjangkit....


~ ~ ~
akakku yang sengal-sengal ubi...suka bt muka poy00...

Jom lah sama-sama doakan kesihatan tuk abah c-ma. Moga-moga kesihatan abah makin bertambah baik. Moga abah tak lagi sakit-sakit, batuk dan larat nak berjalan. Moga abah cepat sembuh dan dapat menjalani kehidupan seharian seperti dahulu. Sorry tak ada gambar abah... Masa tue keadaan abah tak sesuai tuk tatapan umum... Hehehee... Sama-sama doakan tuk abah c-ma,okess... 

MARI MENAMBAH FOLLOWER BERSAMA HANNAH TOTS

Hari neaaa rasa rajin betul nak jalan-jalan, singgah blog orang neaaa... Tengah-tengah duk berblogwalking neaa, tinggal jejak sana sini, tetibe ternampak satu gambar neaaa.... Uisssshhh... Baby ngah main FB tuee... Dasyat3... Hehehee... Tapi cute molep baby tue,ann... Dah lah putih gebu, montel lak tue.... Uissshhh... Nak jer peluk2 baby tuee... Nak tengok baby tomeeyy tue??? Jommm.....



Comeeyy,ann.... Hehehehe... Geramnyerrr.... Nak joinn??? 


SYARAT PENYERTAAN:
  1. Buat satu entri bertajuk: MARI MENAMBAH FOLLOWER BERSAMA HANNAH TOTS
  2. Letakkan gambar entri ni, baby Hannah main FB
  3. Linkkan kepada entri ini.
  4. Siap entri?! Letakkan link entri anda dalam ruangan komen di bawah.
  5. Jangan lupa FOLLOW pakar aka Hannah Tots yer........

Hehehee... Copy and paste ajer syarat penyertaan daripada Hannah Totss... Melalui segmen neaa, dapat ler menambahkan pengikut2 blog neaaa... Lagi ramai yang join, lagi best... Nak join, terus klik kat gambar baby tomey tue,yeaa... Kecik2 dah pandai main facebook,ann... Apatah lagi kita yang dah besar panjang neaaa... Hahahaa...

 Tarikh tutup peryertaan adalah 10  OGOS 2011, tepat pukul 11.59 p.m... Moh2 ler kita join,dehh....

Nak nangesss....Sedih, Sakit, Perit!!!

Oh yeaahhh... Lagu blog baruuu... Hehehe... Sedih an lagu blog c-ma kali neaa... Nak nanges ley,x??? Dari tadi air mata duk mengalir. Sedih, sakit, pedih... Teruk ann penangannyaa... Sob3... Dua-dua mata pun dah merah daaa... Sakiitttt.... Kalau la korang ada kat tempat c-ma, tentu rasa sakit dan sedih,kan3?? Tapi macam dalam lirik lagu neaa, semua tue dah ketentuan tuhan kan. Sejauh mana pun kita nak lari, tak termampu jugakk. Jadi, kita harus terima ajer ketentuan tuhan.... Waaaaa.... Sedihhhh... Nak nangesssssssss.... 




Air mata juga melambangkan perasaan seseorang tue... Samaada seseorang itu dalam perasaan sedih mahupun gembira,ann... Orang pandai2 cakap, CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI ATAU MEMILIKI...Tapi c-ma nangess bukan sebab gembira mahupun sedih disebabkan CINTA tappiiiiiiiii........

~ ~ ~
~ ~ ~
~ ~ ~

Ngah pedih mata termasuk biji cili lam mata masa tumbuk sambal belacan tadiii... Waaaaa..... Pijar giler mata rasaaa... Uiissssshhhhh... Lepas nie da tak mau tumbuk sambal belacan lagiii... Pakai pengisar ajerrr... Hehehehehe.... Senang keje... Tue la sambil duk tumbuk sambal tadi, duk berangan sangat... Kang da kenaaa.... Malang betul... Teresak2 jer masa berbuka tadii... Hahahaha 




*lepas neaa nak selalu bukak blog laaa...nak jiwang2...muahahahaa..dah taknak masuk blog org neaa  LAGI ...HAHAHA

Lelaki Tetap Lelaki!!!!

Rabu,3 Ogos 2011

Lelaki tetap lelaki,ann!!! Mana-mana pusing pun, perangai lelaki mesti sama. Orang cakap kan, lelaki memang bermulut manis ajer,an tapi hasilnya habuk tadaa... Ingat lagi kata-kata ustaz dulu, " Lelaki jahat, perempuan lak bodoh". Betul ke??? Hurrmmm... Lau diikutkan akal logik, betul jugak. Lelaki pandai mengayat dan perempuan lak mudah jatuh hati. Sebenarnya apa yang menjadi tarikan,errkk???...

Kenapa lelaki suka sangat nak mainkan perasaan kita?? Adakah saja2 jer nak main-main atau nak uji kelemahan kita?? Huuissshhhh... Buat lelaki-lelaki sekalian, tak yah lah nak uji sejauh mana perasaan perempuan. Kaum lelaki kan gentleman. Lau nak, straight forward ajer... Kalau tak nak, tak yah nak cuba2 try market. Sikap lelaki macam nea buat kaum perempuan merana taw x... Huuurrmmm... Sedikit luahan rasa daripada seorang perempuan.



*btw, NO MORE FIZZ FAIRUZZ  =)

Zaman Sekarang, Umur bukan Lagi Penghalang....

Korang perasan tak yang skang nie ramai betul artis yang mendirikan masjid,ann... Ingatkan selalunya kalau musim cuti sekolah ajer, mesti berlambak-lambak undangan masjis. Tapi bukan musim cuti pun, ramai jugak yang melangsungkan perkhawinan. Rinie c-ma nak berdiskusi tentang perkara yang berkaitan dengan tajuk diatass tuee....

Skang zaman pun da moden jadi pemikiran juga haruslah lebih bersifat terbuka,ann... Sebenarnya c-ma nak sentuh ckit perkara yang berkaitan dengan kawen2 neaaa.... Hehehhee... Korang perasan tak yang skang umur pasangan bukan lagi jadi halangan dalam mendirikan masjid?? Sebagai contoh, pengantin lelaki lebih muda berbanding pengantin perempuan.... Kalau dulu2 laa, lau nak kawen ajer mesti umur lelaki kena lebih tua dari perempuan. Tapi zaman skang, semua tue da tak penting... Kalau da sayang, dah cinta, semua bolehhh.... Antara contoh pasangan artis lelaki lebih muda berbanding perempuan adalahh.... :


artis yang baru mendirikan rumah tangga. tomok, 27 dan isterinya ayu, 32


pasangan artis terkenal. noh hujan dan mizz nina. noh juga lebih muda dari mizz nina..jadi, umur bukan lagi halangan,kn... =)


Gambar2 kawen kat atas neaa semua gambar pasangan artis yang baru berkhawin... Skang jom kita jejak pasangan artis yang dah lama kawen dan dah pun dikurniakan dua orang putera... Tentu korang ley agak kan sape orangnyaaa,annn??? Hehehehee.. ok3... Orangnya adalah....taraaaaa....


~ ~ ~


RITA RUDAINI DAN AIDIL SAFUAN

Lau korang sentiasa update dengan gosip2, tentu korang taw kan umur aidil dan rita rudaini masa dorang berkhawin,kaann?? Walaupun umur aidil lebih muda berbanding rita, itu tak bermakna kuasa aidil sebagai suami tak ada. Dia masih juga bertanggungjawab sebagai ketua keluarga. Dorang tetap bahagia, kan sampai sekarang...

Antara cabaran yang mereka selalunya tempuhi adalah : 
1- rendah diri
2- kurang berkeyakinan
3- kurang matang dalam melayari bahtera perkhawinan, dll

Tujuan sebenar c-ma tak lain dan tak bukan hanya kepada nak menyedarkan masyarakat kita terutama kaum melayu supaya lebih bersifat terbuka. Tiada had umur yang khusus bagi pasangan yang ingin berumah tangga. Kalau dah cukup semua syarat2nya, baik langsungkan sajer perkhawinan... Tidak segrand Datuk Siti Nurhaliza pun tak paa.... Janji lafaz niat sah nikah tuee...

Hari Bersama Bruno Mars...

Ahad, 24 Julai 2011

Hari neaa rasa nak layan lagu Bruno Marss jer... Semua lagu2 dye best2,ann... Moh ler kite layan lagu2 dye,deh!!! Hilangkan rasa bosan anda dihujung minggu neaa... Hari neaa c-ma tak de mood nak kuar jalan-jalan... Huhuhu... Berehat-rehat kat umah sambil layan lagu dari abang neaaa best gak,ann... Jomm layannn.... Zzzzzaaaasssss.....


Lagu pertama yang c-ma dengar dari penyayi neaaa.... :

'Grenade'- mengisahkan luahan hati laki yang diabaikan oleh gf dyee


~ ~ ~


'Just the way you are'- kreatif btol videoo neaa...pakai pita2 segalaa...

~ ~ ~


'The lazy song'- comey3 jer beruk lima ekor tue,annn...he3...best3


~ ~ ~


'Marry you'- lagu nie pun besttt....romantik ckett plus happening....



Okayyyyy... Empat video sudah ler,yeeaa.... Lau mau dengar lagi banyak lagu dari cik abang hensem neaaa, pergi ler search sendiri kat utube,dehh... Harap korang enjoy dengar lagu2 neaa dikala hujung minggu neaaa....


*pesanan...lau nak dengar lagu2 nie dengan jelass, sile 'pause'kan muzikk blog kat bawah tue,dehh...selamat berhujung minggu....



"Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"

Sabtu, 23 Julai 2011

Oh yeaaaahhhh....... Rinie nak join lagi satu GA... Yang nea baiikkk punyaaa.... Hahahahahaa... Nak taw tak nape c-ma kata baiikkk punyaaa??? Hehehehee.. Sebabnya.... Penganjur penganjur GA neaaa, dua-dua c-ma pernah jupe... Ngeh3... Dua-dua nea c-ma pernah berbual. Jelesss takk???








Sebenarnya dua2 neaa kawan c-ma masa kat matrik dulu. Jadi ape kata lau kita sokong GA mereka. Lagipun hadiah mereka, semuanya best3. Gempak3,bebb... Rugi lak lau tak join,ann??? Jadi, moh ler kita ramai-ramai join GD by Cik Yana dan Cik Putih... Hurmmm.... Cam sepakat lak nama dorang neaaa.....

Antara hadiah-hadiah menarik yang bakal kamoo miliki jika sertai GA ini adalahhh....treengg..trennggg...trenngggssss :



  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls 

hehehehe.... Sebenarnya yang kat atas tue semua adalah pihak yang sponsor tuk hadiah GA dorang... Ramai kan pihak yang nak sponsor GA dorang,aannn... Hurmmm... Bertuah badan... Jadi, makin ramai yang sponsor hadiah, maka makin bertambah cerah la peluang nak menang... Iye takk?? 

Antara orang bertuah yang c-ma nak tag ialah....trenngg...treenngg...treenngggssss....

~ ~ ~
ARIF
~ ~ ~
~ ~ ~

Heheheee...jom kita sertai GA by Cik yana dan Cik putih...

*sile klik kat banner cun tuh lau nk join,k...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...