Kisah Perkhawinan Anganku

Topik nea hangat sket.. Maklum ler semua orang nak merasa pengalaman yang sekali dalam seumur hidup mereka. Iye x?? Yang nak merasa dua kali dalam hidup tue, ambe tak tahu lah yea. Ikowt kemampuan masing-masing... Dulu selalu berangan-angan pasal ciri-ciri yang nak ada pada calon suami. Skang nea plak duk mikir @ merancang majlis walimatulurus plak... Hehehe.. Nampak bebenor tak sabar nak khawin. Hahaha... Tak pealah.. Memudahkan and menjimatkan masa bila nak khawin nanti..


Tapi angan- angan yang aku nak for my future wedding nea xdeala sampai macam Datuk Siti dengan Datuk K ke, Memey Suhaiza ng Norman Hakim ke... Hoho... Idakk... Bajet perkhawinan ambe tak deala sampai kesitu. Tapi lau dapat khawin dengan anak Datuk ke, Tan Sri ke, kerabat Diraja ke, mungkin ley dipertimbangkan jugak la yea... Hahaha.. Berangan-berangan....


1- Warna tema
Kalau korang dah tengok blog nea dah dipenuhi dengan kaler biru, ofkos ler my theme wedding nanti kaler biru jugak... Tapi aku nak combination of blue and pink calours. Haaa... Kan nampak meriah.. Cantik kebabomm...  Tak kisahlah samaada my future groom nanti nak kena pakai baju melayu kaler pink. Hahaha... Jambu lak pengantin lelakinya... Tak pun si bride pakai baju pengantin kaler pink, and si groom pakai baju melayu kaler biru. Errr... Ok x?? Hurrmm... Nanti tak nampak sehati sejiwa plak... Hahaha...


Hasil bantuan pak cik google.. Sweet an... **ohh...xsabar... =p



 2. Persalinan busana pengantin
Nea tuk bahagian si pengatin perempuan. Bahagian si groom, ambe tak tahu. Hahaha... Aku dah terbayang-bayang nak pakai beberapa persalinan for my future wedding. Yang pertama, ofkos la baju kebaya or kurung moden dengan renda-renda dan segala sulaman-sulaman yang berteraskan warna biru dan pink. Lau tak dapat bayangan, cube tengok baju pengantin kat atas uh. Lebih kurang... Dan semestinya persalinan baju  kain songket... Waaa... Sweet sweet!!! Tak kisah lah lau ada orang cakap kain tue jenis panas. Tapi rasa cam tak lengkap plak lau tak pakai baju kain songket. Nampak lah cket majlis perkhawinan orang melayu an. Teringat2 plak masa zaman akak kawen, beria2 tak mo pakai baju kain songket. Katanya panas.. Hoho... Eden tak taw nak cakap pe. Tapi baju pengantin songket nea, ambe tak kisah kaler pe. Hehehe... Lagi satu.Nie satu permintaan yang aku berharap-harap sangat tercapai. Nie satu kelainan bagiku... Aku teringin nak pakai pakaian yang macam zaman dulu2 kat negara Europe. Alaa.. Mesti korang slalu tengok citer omputih an. Alaa... Macam dalam citer Titanic tue... Kain kembang semangkuk..  Yang selalu perempuan2 bangsawan pakai. Dalam citer cenderella pun ada asenyaa. Tapi tak nak la kembang sangat. ..Hoho... Waa... Ley bayangkan lau aku pakai. Dengan kain yang berlapis2, pinggang diikat kemas dengan korset.. Waaa... Tarik nafasss... Pastu hembus, ffuuuhh!!... 

3. Majlis akad nikah
Waaa... Panjang tol imiginasi aku. Aku nak, majlis akad nikah dijalankan pada waktu malam, sebelum majlis persandingan. Waaa... Baru terasa kemeriahannya... Tak deala.. Mostly, skang ramai yang buat majlis akad nikah pagi, dan petangnya majlis persandingan. Tak mo lah. Nanti kelam kabut. 

4. Percutian bulan madu
Hahahaa... Yang nea pun aku nak masukkan. Tak pealah. Yang nea xmo citer panjang2. If in Malaysia, I would more prefer to Pulau Langkawi. If outside of Malaysia, surely in Paris.... =)

Pe lagi erkk?? Hurrmmm.. Buta masa skang tue jerlaa... Tetibe dah lupa da pe lagi angan2 yang ku harapkan bukan angan2 mat jenin semata. Hohoo.. Should become a real one soon! Nanti pape hal, aku tambah lagi




4 comments :

farah hanim said...

mst tak sabr2 nak kwin nie
hehee :D

c-ma said...

hehe...kne la rncg awal2..iye x??(pdhal mood da gatal..haha)

c-ma said...

hehe...kne la rncg awal2..iye x??(pdhal mood da gatal..haha)

c-ma said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...