hOT 'Satu Murid Satu Sukan' : SKTJ




Salam tuk semua.... He he he.... Korang ada tak dengar sal slogan kat atas uh... 'Satu Murid Satu Sukan' 2... Haaaa... Lau sape yang rajin belek-belek surat khabar kew, tengok berita ke, atau yang selalu up to date dengan berita-berita terkini mesti tau,an...Objektifnya, sorang murid wajib main satu game. Kan kerajaan ada lancarkan kempen sal sukan nie. Hari Sabtu, 2 Julai yang lepas, semua sekolah kat seluruh negara kan buat acara nie secara serentak... Lau tak silaplah, dinamakan juga 'Larian Satu Malaysia' sejauh 5 km.... 


Sekolah tempat C-ma kerja nie pun ada buat jugak larian tuh... Tapi hanya pusing-pusing kawasan sekolah jer... Hahahhaha.... Buat syarat jer tuh. Lau ikowt perancangan asal cuma nak buat larian serentak jer!!Pastu mik gambar.Saje nak buat gimik lebih... Hahahaha....  Skol C-ma buat larian satu malaysia nea sekali dengan temasya sukan tahunan sekolah. Jadi nampak meriah ler ckit.


rumah laksamana....cbe teka sape y letak belon2 2 semua??
kih3...sape lagi......

                             
                                       semasa vip nak mai lawat n bg markah khemah terbaik....belon tuh dah
                                                      jadi senget dahh....





   



Memandangkan masa tuh C-ma sorang jer anak dara kat situ (yang len semua mak2 budak), jadi C-ma dah jadi mangsa keadaan! Hahahaha... Dengan orang ramai kat situ, C-ma amik kerusi pastu letak kat tengah-tengah pintu gerbang tue, then panjat naik tuk letakkan belon tue... Haisshhh... Lam masa yang sama gak, ada sorang cikgu tue amik gambar!!! Huisshhh... Malu maaa.... Bukan sekeping. Banyak maaa..Hahahaha... C-ma rasa cam kena denda kat depan orang ramai lak!! Malu-malu (blushing). Hehehee.... C-ma dapat rasa cam ramai jer yang pandang! Termasuk guru besar dan vip!!.... Huiisshhh....

            
    


    
       gambar-gambar semasa perbarisan di sekitar padang

Masa acara-acara len berlangsung tue, C-ma tak taw nak buat pe. Serba tak kena. Last-last lepak sekali dengan cikgu-cikgu ganti yang len. Bila da jupe gang pe lagi.... Pot pet pot pet jerla... Citer ler sal pelajaran memasing. Sorang belajar kat uitm shah alam dan sorang lagi baru bes diploma dari kusza. Borak-borak, sekali tengok jam, hurrmmm... Hampeh!!! Lambat lagi dowwh nak balik. Bila mulut dah letih duk berpotpet, masing-masing layan perasaan... Mengantuk giler nak tunggu majlis penyampaian hadiah habis..usshhh!!! Bosan!!!

Last-last rumah kuning,bendahara menang keselurahan... Rumah C-ma, umah hijau atau laksamana tempat terakhir... Hahahahaa... Tapi ada C-ma kisah??? Hahahahaa.... Tak pe lah... Dah tak de rezeki... Nak tengok tak pemenang khemah terbaikkk??? Jom scroll kebawah....










hehehe...sori deh, dari tepi jer...masa nie duk lam kete...mls nak kuo..
temanya ala2 istana gituuu....



Okaylah.... Tahniah lah kat semua pemenang yang menang pada hari tue. Termasuk lah jugak kat semua guru-guru yang bertungkus lumus menjayakan program neaa...Maknanya objektif asal tercapai.... Semua murid ambil bahagian... K, jumpa lagi next year...



*aikkk???ada lagi ke aku kat situ next year??hahhahaha...kontrak da nak hbes daa....



2 comments :

SUCI KUDUS said...

Lari serentak? ekeke.. motippp sangat dik...

c-ma said...

@SUCI KUDUS
hahaha...beselah...nk bt sjauh 5km 2 ssh lak nk kwl bdak2...pusing2 sek sudaaa...ekekekkekk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...