Ahli Nujum Sal Jumlah Anak...

Rabu, 20 Julai 2011

Tentu korang pernah berbincang kan sesama sendiri sal jumlah anak yang korang nak,ann... Dulu-dulu selalu ler buat diskusi sal hal kawen laa, ciri-ciri calon suami la, jumlah anak la, dan macam-macam la (terutama perempuan.hehehe).  Dengar ler dari mulut sorang2 tentang hajat dan impian memasing. Tapi syokk jugak,ann... Hahahaa... Elesss!!! Mesti korang pernah buat,ann?? Tak yah nak tipu lerr... Hahahaa...

Tadi masa duk sajer-sajer kat sofa tengah syok tengok tv, kak ipar ada la buat satu nujum ala-ala pak belalang gituh!! Tapi yang nie tak de main laa semangkuk air neaa... Tue da lapuk daa... Skang kan da zaman maju, pakai barang kemass,maaa... Hahaha... Masa tuh kak ipar main-main nujum dengan laki dye... Kira jumlah dan jantina anak,maaa.... Hahaha... Lam duk main-main tue, gerakan pertama menunjukan ciri anak sulung lelaki. Tapi memang betul pun anak pertama dorang lelaki. Main-main lagi sampai ler kali kelima, rantai emas tue da tak bergerak. Jadi, anak dorang setakat empat jer laa... Entah betul ke tidak. Waallahualam la tuee...


lbh kurang cengini ler upe rantai emas k.ipar


Pastu laki dye mintak buat kat C-ma lak daa.. Mula-mula tue muka blur2 cikit... Tetiba mintak hulur tapak tangan. Dengan muka kenfuis, hulur jerlaa... Mula2 kak ipar letak rantai emas kat tapak tangan. Pastue pelan2 dye amik ujung rantai tue, bagi loket kat tengah2, dan tengok gerakan rantai tue. Gerakan pertama membulat lerr... Kak ipar cakap anak perempuan!!! Hahaha... C-ma gelak jer masa tue... Haiisshh... Camner ley anak sulung perempuan neaa, mesti ler lelaki... Tapi go on lagi... Cuba kali kedua lak, rantai tue masih gerakan membulat. Anak perempuan lagi... Hurmmm... Kali ketiga lak, gerakan lurus!!! Waaaa..... Anak ketiga lelaki... Da mula suka neaa... Kali keempat!! Anak lelaki lagi!!! Baguss3!!! Lam hati (mintak2 la anak laki lagi...).  Kali kelima lak, gerakan membulat. Laaa... Anak perempuan lagi... Tapi masa tue da mula suke. Lepas tue, rantai tue da tak mula bergerak lagi daa... Laaa.... Lima orang jer.

Huhuhu... Entoh ler... Ley percaya ke tidok sal hal tue... Terfikir gak, masa buat tue kak ipar ada baca pape ke... Pastue dye jawab laa, masa letak rantai kat tapak tangan tue, selawat keatas nabi tiga kali. O000... mungkin betul kowtt... Kak ipar ada la jugak bagitau kawan2 dye ramai yang cuba buat laa, dan kebanyakkannya semua betul. Yea lerr... Most of them da beranak pinak, jadi bila cuba buat tue, kena dengan apa yang ada skang... Jumlah anak dan jantina nyer skali!!! So terpulang ler pada kalian samaada nak percaya ke tidok... Lau rasa2 nak tahu jumlah and jantina anak nanti, cube ler try test,k!! Hehehe...


*korang acu try test,k..ne taw btol ke..he3..

5 comments :

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..nnt kita test..nk tau brp bakal anak kita.. skrg baru seorg.. ;)

Adie Achim said...

Hi Miss Panda,
Dulu2 pernah gak buat teori2 nak tau bape org anak klu dh kawen nnt :)

Nice blog! Follow u! follow me back ok. TQ!

Nurasyiqin said...

hehe..pernah dengar ttg nih..ad yag kata betul..hehe3..rmainyer 7 org ank..takpe2 ank rmi msok syurga..=D

mekacih singgah n polo blog cikin..im polo u too =)

fahmie firas said...

salam perkenanalan :)
Nice blog, nice entry :)
Best dapat follow :)
Kalau free jemputlah singgah ke blog saya :)
Boleh bagi comment and Advice :)

http://fahmiefiras.blogspot.com/

c-ma said...

tenkiu,semuaa...make sure korng try test,k...ha3...bese laa..ank rmai bru best..happening cket...he3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...