naMAku yang TeRamat uNIK, wokehhh!!!!...

dalam duk sibuk3 nak fikir nak buat entri pasal pe, tetibe nak buat entri pasal nama aku...hahaha...agak2 korang, pe yang unik sangat tentang nama aku nie sampai nak nak buat entri pasal nama aku...meh cni nie patik nak bercerita... tapi korang kene teka dulu...ngeh ngeh ngeh!!!
main teka-teka lak...agak-agak korang, pe nama aku?? cepat3!!! tgk pe nama blog aku nie...hehehe...




teeettttt!!!!! masa da tamat...so pe nama aku??korang mest cakap nama aku 'shimay' kan??hahaha...
teettttt!!!salah... 2 nama samaran jer. inspirasi dari sorang kawan aku nie yang selalu panggil aku dengan nama 2...cheesee!!! lau nak taw dye sape, meh kenali dye ... http://mirofixie.blogspot.com/ hahahaha...mamat nie la yang selalu duk panggil nma aku 'shimay2'....xpe la...sebab aku rase nama tue best gak, jadi aku terima jerla...tapi dye sorang jerla yang panggil aku dengan nma cam tue...tapi korang jangan panggil aku dengan nama tue taw... tak femes la...hahahaha...

dah dah!!! da melalut lak..okess!!! meh cini aku nak bagitaw pe nama sebenar aku... nama aku yang aku rasa unik dan satu dalam sejuta (cheesee!!peransan) ialah ' NUR SHIMA'A '. So, pe kate korang??hisssshhh!! xbest??xunik pom?? cheeseee!!! nama bapak tue terpaksa la disorok...takkan nak bagitaw semua...

acu ce cube try test sebut nama aku betul2...haaaaa.....mesti korang tak taw camner nak sebut huruf  'A 2 kn?? da agak daa...kalau orang yag first time kenal, macam- macam soalan dorang tnyer. contoh:

~> " weyy!! cmner nak sebut huruf  'A 2??"
~> " nape name ko pelik sangat ??"
~> " sape yang kasi name nie ??"


dan macam2 soalan lagi la....tapi soalan yang paling femes la yang orang selalu tanyer, cmner nak sebut huruf 'A 2... so, aku pom ajar la kawan-kawan aku nie mengeja dan membaca...hahahaha... da layak jadi cikgu tadika da...okesss3!!! korang pandai tak membaca tulisan or huruf jawi?? lau tau,haaa....tentu korang boley sebut nama aku dengan betul... cube korang sebut huruf ALIF BARIS DIATAS... ape bunyinyer?? lau kat sni aku ley bagitaw cam 'aaaaaa' la...xtaw la pulak bape harakat 'aaaaa' 2..pandai2 la korang...

so, korang rase unik tak nama aku?? pe?? xunik,eaaa...cheeesseee!!! lau korang rase xunik, meh aku nak story mory lagi citer2 yang best pasal nama aku... mana2 aku pergi, dari sekolah rendah, pai masuk sekolah menengah, zaman matrikulasi ag, dan skang zaman universiti, macam2 trend citer...aku nak terbantaiii gelak pom ada...men suka suki hati mak bapak dye jer nak main2kan nama aku... tapi korang kne stay tuned la untuk entri2 akan datang...banyak kowtt aku nak kene story mory sal nama aku nie...

buat mase sekarang, aku rase aku nak citer macam mane bapak aku dapat nama cam 2... so selepas aku dilahirkan di Hosp. Dungun, bapak aku sibuk2 la duk pikiaq nama pe nak letak kt aku nie...korang taw x pe nama yang sebenarnyer bapak aku nak kasi kat aku?? ' NUR SIMMA ' kowtt... kali pertama aku dengar mase bapak aku citer nie, aku nak tergelak kowtt...pe punyer xbest nama aku..hahahahaha... tapi aku ketawa lam hati jer la...kena la jage perasaan bapak aku...mak aku citer, bapak aku nie memang suka lau bab2 reka2 nama nie.. nama kakak2 aku yang dua orang tue ELLY- ELLYNA dengan ELLY-ELLYZA...best kowt nama kakak2 aku nie...cheeeseee!!! bile datang kakak aku lagi sorang, mak aku citer bapak aku da malas nak reka2 nama lagi da...sebab 2 nama aku dengan kakak aku tak best!

da3!!! berbalik lak kat nama aku... da dapat da idea tue nak letak nama aku nie, bapak aku pergi la balai polis sebab nak daftar nama aku nie kat dalam surat beranak. aku pom tak taw la nape kene daftar nama kat balai polis nie atau kene jupe polis dulu semase nak buat surat beranak....nie bapak aku citer taw!!! so da siap2 nama aku 'NUR SIMMA' lam surat beranak aku 2, bapak aku pom balik la...ok, da siap da nama aku....

tapii...mesti korang pelik kan kenapa nama aku sekarang dengan nama aku masa bapak aku nak isi 2 lain kan?? hahahaha... nak dijadikan satu cerita or mungkin satu kebetulan, selepas beberapa tahun , semasa aku suruh bapak aku isi borang sekolah ( mase darjah satu lau xsilap), bapak aku baru perasan yang nama aku kat surat beranak ialah ' NUR SHIMA'A '. HAHAHAHAHA... bapak aku terkejuzzz gilazzz.... mule la rse pelik nape nama aku bukan ' NUR SIMMA '...

Bapak aku kate mungkin polis yang tulis surat beranak aku dulu tersilap tulis kowwt... mungkin sebab
tulisan bapak aku cantik sangat kowt..( tapi memang siyessly tulisan bapak aku memang cantik! kalah tulisan aku). tapi salah bapak aku gak nape la tak periksa balik sebelum blah tue...cheessseee!!! tp bapak aku dulu keje kat pelantar minyak... so, memang balik rumah pom dalam dua minggu sekali...

so, begitulah ceritanyer bagaimana terhasilnyer nama aku... tapi hari 2, mase balik rumah, ada la bapak aku tulis nama aku... nak buat senarai nombor telefon...korang nak taw tak name pe yang bapak aku tulis?? hahahahaha.... nombor telefon SIMMA...hahaha...

4 comments :

zuera said...

dear..skandel baru ke 2??hahahhaa.....shimay2 lg..hehehhee...:P

shimay c-ma said...

zuera
ha6..bkn la..x-clssmte ak dulu.skew sgt pggl ak shimay...just kwn baik jer

tomatokering :) said...

hihi kelakar plak baca ... takpe .. janji makna nama tu baik kan.. ^^

c-ma said...

@tomatokering :)
he3,,,btol la...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...